dissabte, de novembre 10, 2007

De aquellos lodos...


Qué bueno que viniste


Qué triste era aquella España que estaba tan subordinada a los mandatos de Washington, pero qué bueno es ver ahora una España feliz, libre e independiente. (Hugo Chávez. Madrid, novembre de 2004)


Tirano Banderas caminó taciturno. Los compadres, callados com en un entierro, formaban la escolta detrás. Se detuvo en la sombre del convento, bajo la alerta del guaita, que en el campanario sin campanas clavaba la luna con la bayoneta. Tirano Banderas estúvose mirando el cielo de estrellas: Amaba la noche y los astros: El arcano de bellos enigmas recogía el dolor de su alma tétrica: Sabía numerar el tiempo por las constelaciones: Con la matemática luminosa de las estrellas se maravillaba: La eternidad de las leyes siderales abría una coma religiosa en su estoica crueldad indiana. Atravesó la puerta del convento bajo el grito nocturno del guaita en la torre, y el retén, abriendo filas, presentó armas. Tirano Banderas, receloso, al pasar, escudriñaba el rostro oscuro de los soldados.

Què tristes aquelles amèriques tiranitzades que inspiraven el geni de Valle-Inclán. Com és sabut, tot i que no se sap per què, la felicitat, la llibertat i la independència no són mai font de genialitats artístiques. Chávez no serveix ni per a una mala novel.la, però la Rèpública Bolivariana de Venezuela és feliç, lliure i independent. Espanya s'apressa a seguir el seu exemple.


Publicado por lola los dimarts, novembre 23, 2004

4 comentaris:

Luis Rivera ha dit...

Chavez es el tipic empresari al que tothom al derredor li griu les gracies. Aixó crea autocomplacencia. I de la autocomplacencia al paper de dictador hi ha solsamente una democracia mediatitzada per les concesions a les cadenas de televisió i la premsa diaria.

lola ha dit...

Per fi. Em sembla que ara es publicarà el comentari, que era una cosa similar a: Chávez em fa por; i em fan por les aliances del populisme llatinoamericà amb els iranians, per exemple. Només ens falta això, a Espanya. Frontera d'Europa i amb hostilitat creixent a llatinoamèrica.
Em sembla que el numeret de la Cumbre estava pactat i ben pactat. Caldrà veure fins on volen arribar tota aquesta colla de sàtrapes.

Lola

Luis Rivera ha dit...

Totalment d'acord, Lola. I mes després de sentir el Chavez avui, amb una referencia que fa tremolar. Ha dit quelcom aixís com, no es literal:

- No son imprescindibles las inversiones españolas.
- Sobre unos ciudadanos españoles que se han manifestado con banderas y carteles, eso es muy peligroso y puede ser necesario actuar.

Aquest governants han escullit, penso jo, als seus jueus, l'antiga i feble potencia espanyola. Coincideixan amb Al Qaeda en la reconquista de Al Andalus. Veurem si soc un malpensat, o viuren quelcom com alló de l'Idi Amin amb els hindus, amb les diferencies que el rtemps i el lloc comportan.

lola ha dit...

Com que no em funcionaven els comentaris, i m'estava posant dels nervis, vaig fugir cap al cine, Luis. "Elisabeth", magnífica, suntuosa; i quina gran actriu, la Blanchet, per a un personatge dels més complets que he vist en cine. Bé, doncs, els espanyols fan de contrapunt còmic. Sort que no som gaire patriotes, mira això de ser catalans té la seves avantatges: "Mira com fan el ridícul... els espanyols" com si no anés amb nosaltres.

Lola