dissabte, de juny 02, 2007

Concernits, també, però d'una altra manera. Commoguts, també



Va rebotant per la xarxa la resposta - A quien concierna- d'un capellà navarrès a una carta anònima (hi he arribat a través de El café de Ocata). Passo a transcriure sencer l'anònim, model de totalitarisme no precisament de baixa intensitat, però sí de molt baixa estofa, per després comentar algun paràgraf de la resposta:


Muy señor mío:

Nos dirigimos a Ud. porque venimos constatando su inhibición y escaso interés en la defensa de la Iglesia Vasca.

Creemos que el desempeño de un cargo público en Nafarroa y su condición de vasco, le obliga a trabajar más activamente por una Euskal Herria libre, soberana e independiente.

No llega con expulsar a las fuerzas represivas. Es necesario hacer el vacío a toda la derecha fascista y a algunos elementos del PSOE. Quizá nos conteste Vd. Que esa no es su misión o cosa parecida. Pues estaríamos dispuestos a comprenderle con tal de que su trabajo sería positivo en otras actividades: nombres vascos a los que se bautizan, promover la ikastola, el floklore vasco, etc. Podríamos citarle el comportamiento ejemplar de muchos curas patriotas.

En esta ocasión le pedimos, también, el voto para H.B. ¡Qué más da cómo nos llamen los fascistas...! Sería el mejor modo de castigar a los caciques de siempre y a los "moros" de UPN.

LA GRANDEZA Y UNIDAD DE EUSKAL HERRÍA ASÍ LO DEMANDA.



Domingo Urtasun, rector de Mendavia, contesta, entre d'altres perles y amb valentia -els anònims tenen darrera les pistoles i la dinamita- el següent:

¿Desde cuándo existe la "iglesia vasca"? ¿Quién es el fundador de tal iglesia? ¿Quiénes son sus autoridades? ¿En qué lugar de Euskal Herría residen?

Preguntes retòriques del tot pertinents que, en d'altres contextos i altres formulacions, m'han vingut al cap sempre que s'equipara -i és fa sovint, ja sigui barroerament o amb subtilesa- l'Estat de dret amb organitzacions terroristes i, per tant, clandestines, secretes, opaques, pura violència organitzada. Qui és el jutge? Qui el fiscal? On puc trobar la legislació vigent? A quin organisme, a quina finestreta, m'adreço? On és el timbre de registre d'entrada? A quin bareto esmorza el funcionari de torn?

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

si tienes un momento pasa, gracias por todo

lola ha dit...

Gràcies a tu per haver passat, home.

Lola